a

Lorem quis bibendum auci Lorem gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursu. Ut enim ad minim veniam.

© 2017 Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia Haasdonk

Dirigent Patrick Van der Meiren

Koninklijke fanfare St.-Cecila / Dirigent Patrick Van der Meiren

Patrick begon zijn muzikale opleiding als trompettist bij de fanfare van Rupelmonde. Hij studeerde verder aan verschillende muziekacademies. Via privélessen bekwaamde hij zich verder tot eerste cornetist.

In 1981 begon hij zijn loopbaan als dirigent bij de brasband van Rupelmonde (nu gekend als Mercator Brass) waarmee hij verschillende successen behaalde in binnen- en buitenland. Later werd hij ook dirigent van andere verenigingen o.a. de Koninklijke fanfare Sint Cecilia uit Haasdonk. Onder zijn leiding bevestigde de fanfare zich in eerste afdeling.

Patrick nam deel aan binnen- en buitenlandse kampioenschappen.

Daarnaast werkte hij samen met enkele bekende zangers en zangeressen waaronder Margriet en Celien (die samen met de fanfare zullen optreden op 30/06/2024 op het dorpsplein in Haasdonk).

Patrick speelt momenteel nog solo cornet in de brasband “Scaldis” en is hij tevens dirigent van verschillende maatschappijen waaronder dus ook de “Koninklijke fanfare Sint-Cecilia Haasdonk.